Gizlilik Politikası

Kişisel Verilerin Korunması Platformu (KVKP) olarak, internet sitemizi ziyaret eden ve bültenlerimize kaydolan kullanıcılarımıza ait birtakım kişisel verileri topluyor ve bu verileri kişisel verilerin korunması ve ilgili diğer mevzuata uygun olarak işliyoruz.

A. İnternet Sitemizdeki Kişisel Veri İşleme Faaliyetlerimiz

A.1. Topladığımız Kişisel Veriler ve Amaçları

Kullanıcılarımızın “www.kisiselverilerinkorunmasi.org” adresinde bulunan internet sitemizdeki ziyaretlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmelerini temin etmek, kullanıcılarımıza daha iyi bir hizmet verebilmek ve 5651 sayılı Kanun dahil olmak üzere yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla kullanıcılarımızın kişisel verilerini işleyebilmekteyiz.

İşlemekte olduğumuz kişisel veriler arasında kullanıcılarımızın cihaz bilgileri, IP adresleri, ülke ve şehir bilgileri,  kullandıkları tarayıcı türü ve dili, siteye giriş zamanları ve sayıları gibi bilgiler bulunabilir.

A.2. Kişisel Verilerinizi Toplama Yöntemimiz

Kişisel verilerinizi iki şekilde toplayabiliriz:

Sizin Bize Verdiğiniz Bilgiler: Bazı durumlarda sizden belirli bilgilerinizi paylaşmanızı isteyebiliriz. Böyle durumlarda ilgili bilgileri doğrudan siz bize iletirsiniz. Örneğin, sitedeki herhangi bir içeriğe yorum yaparken veya iletişim formunu kullanırken vereceğiniz isim, soyisim, e-posta gibi kişisel verileriniz bu kapsamdadır.

Siteyi Kullanımınız Sırasında Edindiğimiz Bilgiler: İnternet sitemizi kullanımınız ile bağlantılı olarak çerez ve benzeri teknolojiler aracılığıyla sitemizle etkileşiminize yönelik bir kısım verileri otomatik olarak işleyebiliriz.

A.3. Kişisel Verilerinizin Paylaşımı

Kişisel verilerinizi üçüncü kişilerle keyfi paylaşmamaya üst düzey önem veriyor ve bu konuda itinayla hareket ediyoruz. Bu sebeple burada yer alan kişisel verilerinizi sadece yasal bir zorunluluk veya bir mahkeme kararı olması halinde veya yukarıdaki amaçlar dahilinde hizmet aldığımız firmalarla (örn. internet sitesi barındırma hizmeti almakta olduğumuz şirket) paylaşabiliyoruz. Örneğin analitik hizmetleri için Google Analytics kullanmış olduğumuz için bu tür verileriniz Google'ın yurt dışındaki sunucularında işlenebilmekte. Google Gizlilik Politikası için tıklayınız.

B. Bültenlerdeki Kişisel Veri İşleme Faaliyetlerimiz

B.1. Topladığımız Kişisel Veriler ve Amaçları

Bülten e-postalarını sorunsuz bir şekilde gönderebilmek, hizmetlerimizi geliştirebilmek ve 5651 sayılı Kanun dahil olmak üzere yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla aşağıdaki bilgileri işliyoruz.

Kimlik bilgileri: Bültenimize kaydolmak isteyen kullanıcılarımıza bülteni gönderebilmek amacıyla e-posta ve bazen ad ile soyad bilgilerini işliyoruz.

Kullanım ve analitik bilgileri: Site ve bültenlerimizden yararlanan kullanıcılarımıza verdiğimiz hizmeti geliştirmek ve 5651 sayılı Kanun ve ilgili mevzuatındaki yükümlülüklerimizi uymak amacıyla kullanım bilgilerinizi işliyoruz. Bültenin ve bültende yer alan bağlantıların açılma oranı ve sayısı, açıldığı ülkeler, bültenin ulaştığı takipçi sayısı ve kullanıcılarımızın bültenle etkileşimlerine yönelik veriler gibi çeşitli bilgileri topluyoruz.

Kişisel verilerinizi sadece yukarıda bahsi geçen amaçlar dahilinde işliyoruz, hiçbir şekilde pazarlama veya diğer amaçlarla kullanmıyor ve üçüncü kişilere aktarmıyoruz.

B.2. Kişisel Verilerinizi Toplama Yöntemimiz

Kullanıcılarımızın kişisel verilerini bültenimize kaydoldukları  form üzerinden topluyoruz.

B.3. Kişisel Verilerinizin Paylaşımı

Kişisel verilerinizi üçüncü kişilerle keyfi paylaşmamaya üst düzey önem veriyor  ve bu konuda itinayla hareket ediyoruz. Kişisel verilerinizi sadece yasal bir zorunluluk ya da bir mahkeme kararı olması halinde veya yukarıdaki amaçlar dahilinde hizmet aldığımız firmalar ile (örn. toplu e-posta gönderim şirketi) paylaşıyoruz. Örneğin bülten e-postalarını MailChimp aracılığıyla gönderdiğimiz için e-posta adres bilginiz ve bültenle etkileşim verilerinizi MailChimp'in yurt dışı sunucularında işleyebilmekteyiz. MailChimp Gizlilik Politikası için tıklayınız.

C. Kişisel Verilerinize İlişkin Haklarınız

Kişisel veri sahibi olarak, KVK Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca kişisel verilerinize ilişkin aşağıdaki haklara sahipsiniz:

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • 6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde bu zararın giderilmesini talep etme.

Bu haklarınıza ilişkin talepleriniz ve/veya sorularınız varsa [email protected] adresine e-posta göndererek bize ulaşabilirsiniz.